Categorie: Noutati

Ateliere de discuții și comunicări

Conferința ,,Identitate și valori culturale în context european”, ed.a VI-a, începută astăzi a oferit posibilitatea unor prezentări, discuții și schimburi de păreri în cadrul a 5 ateliere tematice: 1️⃣Moștenire și istorie culturală 2️⃣Tradiție și modernitate 3️⃣Dimensiunea interculturală a patrimoniului 4️⃣Conceptualizări teoretice și culturale 5️⃣Evaluări etice și sociale A fost prilejul în care Facultatea de Istorie…
Citește mai mult

Identitate și valori culturale în context european

Conferința internațională „Identitate și valori culturale în context european” reunește specialiști în domeniul istoriei și filosofiei la Chișinău. În perioada 10–12 aprilie 2025, în incinta Universității de Stat din Moldova are loc cea de-a VI-a ediție a conferinței științifice „Identitate și valori culturale în context european”, organizată în colaborare cu Universitatea din București. Evenimentul face…
Citește mai mult

Identitate și valori culturale în context european – ediția a VI-a

Conferințele București-Chișinău „Identitate și valori culturale în context european” – Ediția a VI-a. Universitatea de Stat din Moldova are plăcerea de a anunța desfășurarea celei de-a VI-a ediții a Conferințelor București-Chișinău, ce va avea loc între 10 și 12 aprilie 2025. Evenimentul cu genericul „Identitate și valori culturale în context european” va adresa subiecte esențiale…
Citește mai mult

Armenii : de la rădăcini la memoria Genocidului (prelegere publică)

🇲🇩Armenii în Moldova: de la rădăcini la memoria Genocidului – prelegere publică susținută de Karen GASPAREAN.🇦🇲 ➡️Astăzi, 10 aprilie, între orele 11:30 și 13:00, Aula 530 „Gheorghe Brătianu” din cadrul Universității din Chișinău a găzduit o prelegere publică cu genericul „Armenii în Moldova: de la rădăcini la memoria Genocidului”, susținută de domnul Karen GASPAREAN, secretarul…
Citește mai mult

04.04.2025

➡️Rezultatele Conferinței Științifice Studențești la Facultatea de Istorie și Filosofie, USM🏆 La cea de-a XXIX-a ediție a evenimentului, participanții au impresionat prin valoarea și noutatea cercetătorilor expuse în cadrul celor 2 ateliere. Felicităm toți studenții pentru efortul, implicarea și calitatea lucrărilor prezentate! 🏛️În cadrul atelierului de Istorie Antică, Medievală și Modernă, câștigătorii sunt : 🥇…
Citește mai mult

27 martie 2025

Unirea Basarabiei cu România – însemnătate și simbol, după 107 ani ➡️Astăzi, 27 martie 2025– Universitatea de Stat din Moldova (USM) a avut onoarea de a găzdui astăzi prelegerea publică susținută de prof. univ., dr. hab. Sorin SIPOȘ, cadru didactic universitar la Universitatea Oradea, cu titlul „Anul 1918 în istoria românilor – considerații asupra Unirii…
Citește mai mult

Vizită 13-15 februarie

Vizita delegației Universității de Stat din Moldova la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava În perioada 13-15 februarie 2025, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a avut onoarea de a primi vizita unei delegații din partea Universității de Stat din Moldova, condusă de Rectorul prof. univ., dr. Igor ȘAROV, alături de decanul Facultății de Istorie…
Citește mai mult

10 februarie – Conferință

Urmează un eveniment comun între Facultatea de Istorie și Filosofie a USM și Facultatea de Istorie și Geografie a USV. Masă rotundă cu tematica : ,,Bucovina și Basarabia în context internațional “ , 14.02.2025

DONAȚIE DE CARTE

Donație de carte făcută de Facultatea de Istorie și Filosofie Gimnaziului Sămășcani În data de 8 februarie 2025, Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității a organizat un eveniment dedicat sprijinirii educației și promovării culturii, printr-o donație de cărți destinate elevilor Gimnaziului Sămășcanu din satul Sămășcani, raionul Șoldănești. Donația constă în lucrări științifice, manuale și…
Citește mai mult

Libertatea sindicală și ordinea corporatistă. Demaraje succesive în România până la comunism

Chișinău, 4 februarie 2025 – Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității de Stat din Moldova a găzduit astăzi o prelegere publică susținută de conf. univ., dr. Victor RIZESCU, cu tema „Libertatea sindicală și ordinea corporatistă. Demaraje succesive și interpretări divergente în România până la comunism”. Evenimentul a fost moderat de lect. univ., dr. Igor…
Citește mai mult