Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității de Stat din Moldova invită comunitatea științifică și științifico-didactică la cea de a II-a ediție a conferinței naționale cu participare internațională „Intelectualitatea română între ideologie, libertatea academică şi naționalism”, care se va ține la 14-16 octombrie 2021 la Chișinău.

Organizatorii își propun să creeze un cadru de dezbateri profesionale cercetătorilor care explorează diferite aspecte și dimensiuni ale modului în care intelectualitatea românească din Țară sau/și din fostele periferii naționale ale imperiilor au reușit să manevreze între ideologia oficială, libertatea academică și patriotism, ale pozițiilor acestor intelectuali, a tipurilor și formelor de rezistență față de politicile imperiilor multinaționale sau a regimurilor autoritare/dictatoriale, considerând că înțelegerea și evaluarea moștenirii experiențelor intelectualității poate să contribuie la reevaluarea trecutului și la revalorificarea prezentului, la îndreptarea deciziilor noastre și la responsabilizarea față de viitorul societății.

Vă invităm să vă înregistrați prin completarea FORMULAR DE PARTICIPARE, care se va expedia pe adresa patrimoniuacademic@gmail.com până la data de 1 septembrie 2021.

Organizatorii intenționează să publice materialele prezentate la conferință într-un volum.

Limbile de comunicare ale conferinței: română, rusă, engleză.

Informații suplimentare:

e-mail: patrimoniuacademic@gmail.com,

lilianaefrim@gmail.com

* Conferința este organizată în cadrul proiectului nr. 20.80009.1606.11 Patrimoniul academic universitar din RSS Moldovenească: investigarea și valorificarea bunelor practici.

Published marţi, 25 mai 2021

Adresa

Contacte

Toleranță zero corupției

Universitatea de Stat din Moldova 2024 © All Rights Reserved