UNIVERSITATEA DE STAT DIN MOLDOVA – GAZDA OLIMPIADEI REPUBLICANE LA ISTORIA ROMÂNILOR SI UNIVERSALĂ

Categorii:Restul...

 

Peste 180 de elevi ai claselor a IX-a – a XII-a au participat la Olimpiada Republicană la Istoria Românilor şi Universală, care s-a desfășurat în perioada 29 aprilie – 1 mai 2018.

Deschiderea festivă a concursului a avut loc duminică, 29 aprilie 2018 la Casa de Cultură a Universității de Stat din Moldova, iar proba scrisă s-a desfășurat luni, 30 aprilie 2018, în una dintre sălile de lectură ale USM.

Evenimentul de excelență, care facilitează o întrecere de bun augur între elevii capabili de performanțe înalte la disciplina Istoria Românilor şi Universală, a fost organizat de Agenția națională pentru Curriculum și Evaluare și Comitetul Olimpic Republican la Istoria Românilor şi Universală. Facultatea de Istorie și Filosofie a fost reprezentată în Comitetul Olimpic de 5 profesori.

În baza deciziei Consiliului Olimpic, au fost acordate diplome și premii bănești pentru 40 de elevi. Toți elevii clasei a XII-a, participanți la Olimpiadă au primit Diplome care le oferă dreptul de a studia la Facultatea de Istorie și Filosofie a USM fără taxă de școlarizare cu finanțarea studiilor de la bugetul statului.

 

dr. Liliana ROTARU

președintele Comitetului Olimpic

 

Raport foto: