CONFERINŢA ŞTIINŢIFICĂ DIN MARBURG – 2017

În zilele de 30 noiembrie – 2 decembrie 2017 la Philipps-Universität din Marburg (Germania) a avut loc Conferința Internațională “Funeralkultur der Thraker und Skythen des 7. bis 5. v. Chr. an der unteren Donau” cu o participare a specialiștilor din Austria, Bulgaria, Germania, Republica Moldova, România, Serbia, Slovenia, Ucraina, Ungaria.

Facultatea de Istorie și Filosofie a fost prezenta cu trei comunicări:

  • Andrei Corobcean, Sergiu Matveev, Historiographische Probleme der archäologischen Denkmäler des 7. –5. Jh. in der westlichen eurasischen Steppe
  • Ion Niculiţă, Aurel Zanoci, Oleg Levițchi, Späthallstattzeitliche Bestattungssitten im Pruth-Dnjester-Gebiet
  • Ion Niculiţă, Mihai Băţ, Riten und Bestattungssitten im Südbessarabien im 7.–5. Jh. v. Chr.

Textele cercetărilor urmează a fi publicate pe parcursul anului 2018 la prestigioasa casă editorială Leidorf-Verlag, speializată în lucrări de arheologie și istorie veche.

Universitatea din Marburg este cea mai veche universitate protestantă din lume, fiind fondată în anul 1527 de către Philip I, landgraf de Hessa. Prin prestația cercetărilor și personalitățile notorii care au activat pe parcursul secolelor, Universitatea din Marburg este recunocscută drept una dintre cele mai bune din Europa în domenul arheologiei.

GALERIE FOTO: