FACULTATEA DE ISTORIE ÎN VIZITĂ LA AMBASADA REPUBLICII TURCIA LA CHIŞINĂU

La data de 24 noiembie 2017, studenții Facultății de Istorie și Filosofie, împreună cu un grup de profesori la invitaţia Excelenţei Sale  d-lui Ambasador – Hulusi KILIC, au participat la Conferința „Turcia, Moldova și Găgăuzia în al 25-lea an de la stabilirea relațiilor diplomatice”, desfășurată în incinta Ambasadei Republicii Turcia la Chișinău.
Studenții facultății au avut posibilitatea să asculte discursuri ai oamenilor politici, istorici, jurnaliști, lectori universitari din exterior, precum Ambasadorul Republicii Turcia în Republica Moldova – Hulusi Kilic, Șamil Kucur, E. S. Ender Arat. De menționat este și discursul ținut de dl. Mihail Barbulat, fost ambasador al Republicii Moldova în Republica Turcia, în care acesta și-a exprimat admirația față de statul turc și speranțele cu referire la viitorul relațiilor moldo – turce. În cadrul conferinței au fost abordate subiecte legate de relațiile diplomatice dintre Turcia și Moldova în baza documentelor arhivelor otomane. Cu ocazia aceluiași eveniment, la Ambasada Turciei a fost deschisă expoziția documentelor privind „Găgăuzii în secolele XVI-XX și locurile lor de trai în documentele de Arhivă Otomană”, pregătită și prezentată de Olga Radova, lector al Universității din Istanbul.

Facultatea de Istorie şi Filosofie a Universităţii de Stat din Moldova mulţumeşte Excelenței sale d-lui Ambasador – Hulusi Kilic pentru invitație.

URMEAZĂ GALERIA FOTO: