CONFERINŢA ŞTIINŢIFICĂ NAŢIONALĂ STUDENŢEASCĂ: “REPUBLICA TURCIA ÎNTRE ORIENT ŞI OCCIDENT” (GALERIE FOTO)

Categorii:Restul...

Seminarul Ştiinţific Studenţesc de Cercetare a Epocii Contemporane din cadrul Facultăţii de istorie şi Filozofie a Universităţii de Stat din Moldova a organizat la 1 noiembrie 2017 prima ediţie a conferinţei ştiinţifice naţionale „Republica Turcia: între Orient şi Occident". Evenimentul, prilejuit de aniversarea a 94-a a Republicii Turcia, a fost onorat de actualul  Ambasador al Republicii Turcia în Republica Moldova Excelenţa Sa Hulusi Kılıç şi de primul ambasador al Republicii Turcia în Republica Moldova Excelenţa Sa Mümin Alanat. În alocuţiunea de deschidere a conferinţei, decanul facultăţii profesorul Ion Eremia a subliniat caracterul îndelungat al relaţiilor moldo-turce şi importanţa relaţiilor dintre Republica Turcia şi Republica Moldova.

Ambasadorii şi-au centrat discursurile pe importanţa relaţiilor moldo-turce în prezent. Invitaţii la conferinţă au discutat cu înalţii oaspeţi pe marginea relaţiilor dintre Turcia, NATO şi UE, abordând şi problema autonomiei găgăuze, dar şi a separatismului transnistrian. 

Studenţii şi elevii liceului Prometeu şi-au prezentat comunicările în cele 2 secţiuni: Politică şi securitate şi Educaţie, spiritualitate şi cultură. Participanţilor la eveniment le-au fost înmânate diplome de participare şi cărţi cu tematică istorică.

 

GALERIE FOTO