COLOCVIUL INTERNAŢIONAL DE ANTROPOLOGIE – 2017 (GALERIE FOTO)

          În perioada 5-6 octombrie 2017 a avut loc Colocviul Internațional de Antropologie, ediția a II-a organizat de Departamentul Filosofie și Antropologie, Facultatea de Istorie și Filosofie, USM. În cadrul colocviului au participat specialiști din domeniul antropologiei, dar și persoane pasionate de antropologie care au împărtășit experiențele și rezultatele cercetărilor personale cu scopul dezvoltării profesionale și al cooperării intrauniversitare internaționale. Colocviul a întrunit participanți din Republica Moldova (Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova, Academia de Științe a Moldovei, Universitatea din Comrat) și din universitățile europene și nord-americane (Universitatea Catolică din Louvain, Belgia; Universitatea Paris 7-Paris Diderot, Franța; Academia Umanitaro – Pedagogică din Harkov, Ucraina; Universitatea de Stat din Batumi, Georgia; Universitatea din Sherbrooke, Canada; Academia de Stat Pedagogică din Altai, Rusia; Universitatea Națională din Odessa, Ucraina; Academia de Științe din Belarus).

      O contribuție deosebită în desfășurarea colocviului au avut-o videoconferințele la care au participat cercetători de la Universitatea Catolică din Louvain, Belgia (Anne-Marie Vuillemenot,
Profesor, Antropolog), Universitatea Paris 7 – Paris Diderot, Franța (Maria Doibani, dr. în sociologia psihologică), Universitatea din Sherbrooke, Canada (Ana Marin, dr. hab., profesor asociat; Chantal Bouffard, profesor titular) și alții.
Derularea acestei manifestări științifice poate fi urmărită prin GALERIA FOTO de mai jos: