AL XIII-LEA CONGRES INTERNAŢIONAL DE TRACOLOGIE

Categorii:Evenimente

Cel de-al XIII-lea Congres Internațional de Tracologie cu genericul ”Tracia antică: mit și realitate” și-a desfășurat lucrările între 3 și 7 septembrie 2017 la Kazanlak – Valea regiilor Odriși, Bulgaria.

La acest forum științific Internațional de prestigiu au participat 248 de specialiști din 10 țări cu 181 de comunicări: 134 referate și 47 postere. Republica Moldova a fost reprezentată de o delegație din 4 colaboratori ai Laboratorului de Cercetări Științifice ”Tracologie” al Universității de Stat din Moldova. De remarcat, că din multiplele referate doar 4 au fost selectate pentru ședința în plen: 2 din Bulgaria, 1 din Germania și 1 din Republica Moldova. Comunicările delegației Universității de Stat din Moldova ținute în plen și în secții au provocat un interes deosebit atât prin tematică, cât și prin noile viziuni a problemelor ridicate de autori. Materialele Congresului vor vedea lumina tiparului în decursul anului 2018.

 

În rezultatul discuțiilor preventive s-a constituit noua componență a Consiliului Internațional de Studii Tracologice, în componența căruia intră și un reprezentant al Republicii Moldova – colaborator al LCȘ ”Tracologie” a USM. Viitorul Congres Internațional de Tracologie va avea loc peste 4 ani. 


Detalii

GALERIE FOTO

One Response to AL XIII-LEA CONGRES INTERNAŢIONAL DE TRACOLOGIE

  1. Răspunde Asea M. Timuș says:

    Feliictări tracologilor din toate țările. Congres, Bulgaria, 4 ani etc. dar unde sunt și numele celor din Republica Moldova, să-i aflăm și noi cine reprezintă această disciplină și domeniu important pe care ne interesează și pe noi toți. Mulțumim.