PROGRAME DE MASTERAT CU DIPLOMĂ DUBLĂ!

În data de 19 iunie 2019 Universitatea de Stat din Moldova, reprezentată de Domnul Rector Prof. univ. dr. hab. Gheorghe Ciocanu, și Universitatea din București, reprezentată de Domnul Rector Prof. univ. dr. hab. Mircea Dumitru, au semnat două acorduri de cooperare în urma cărora studenții înmatriculați în ambele universități, la Facultatea de Istorie și Filosofie a USM și la Facultățile de Istorie și de Filosofie ale UB, să beneficieze de programe de masterat cu diplomă dublă. Obiectul acestor acorduri îl reprezintă programele de master Istoria și circulația ideilor filosofice și Istorie, resurse culturale și patrimoniu în societatea contemporană de la Universitatea din București și Managementul patrimoniului cultural și Filosofii contemporane de la Universitatea de Stat din Moldova.

Scopul acestor acorduri este de a pregăti specialiști la nivel internațional în domeniul Patrimoniului cultural și al Filosofiei prin schimbul de experiență și de practică atât la nivel de studenți cât și la nivel de cadre didactice. Studenții înmatriculați la aceste programe de studii vor primi, după susținerea tezei de master, două diplome: din partea Universității de Stat din Moldova și a Universității din București. Ei vor studia trei semestre în universitatea gazdă și un semestru în universitatea parteneră. În fiecare an un număr de maxim 14 studenți de la fiecare universitate vor lua parte la aceste programe. Înmatricularea se va face în baza concursului de admitere susținut de candidați în ambele universități. Studenților le vor fi asigurate cazarea gratuită și echivalarea cursurilor selectate.

âFinalizarea programului de masterat cu diplomă dublă se va face prin susținerea unei lucrări de disertație/teze de master în fața unei comisii comune, conform metodologiilor proprii stabilite de fiecare instituție parteneră. Aceste programe de studii reprezintă o oportunitate unică pentru studenții noștri de a cunoaște alte metode de predare-învățare, de a-și lărgi accesul la sursele informaționale din universitatea parteneră și de a obține o diplomă europeană învățând acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>